Nu op de radio: Archipel bij nacht

VGB Wensenwand levert 225 wensen op

Foto

Het Verenigd Gemeente Belang was op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 aanwezig op de Vision Beurs in Ouddorp met de VGB Wensenwand. Op deze wand kan iedereen door middel van post-its zijn of haar wensen voor de gemeente Goedereede plakken. In totaal zijn er meer dan 225 wensen op de wand geplakt.

De wensenwand is een actie van Verenigd Gemeente Belang, zodat iedereen kan aangeven wat men graag in de gemeente gerealiseerd zou willen zien. Verenigd Gemeente Belang gebruikt de informatie voor haar inbreng in de gemeenteraad. Bij een eerdere actie tijdens de Midzomermarkt in Stellendam werden al 165 wensen opgeplakt. Diverse punten hiervan zijn inmiddels opgepakt of aan de orde gesteld.

De wensen in Ouddorp zijn uiteenlopend van aard. Vele gaan over betaalbare woningbouw voor starters en huurwoningen voor senioren, verkeersmaatregelen, zelfstandigheid van de gemeente Goedereede of het oplossen van gebrekkige straatverlichting. Er zijn wensen voor extra voorzieningen, variërend van een McDonalds (of juist niet) tot kliko's voor plastic afval. Of wat te denken van een hockeyvereniging, een bioscoop, een vernieuwd parkeerterrein Dorpstienden of bankjes langs het fietspad op de Brouwersdam. Sommigen wensen burgemeester Van de Velde beterschap en anderen willen gewoon antwoord als je een vraag stelt aan de gemeente...

Grote ergernis van velen zijn de paardenuitwerpselen op de straat. Het Verenigd Gemeente Belang zal binnenkort met een voorstel in de gemeenteraad komen om deze ergernis te verhelpen.

Alle wensen zijn overhandigd aan het college van Goedereede. De volledige lijst met wensen die opgeplakt zijn in Ouddorp en Stellendam zijn terug te lezen op de website van Verenigd Gemeente Belang: www.vgb-goedereede.nl.