Nu op de radio: Archipel Actueel

Vijf nieuwe Nederlanders op Goeree-Overflakkee

Foto

Tijdens de nationale naturalisatiedag op 15 december 2014 ontvingen vijf inwoners van de gemeente Goeree-Overflakkee hun Nederlandse nationaliteit. Locoburgemeester Frans Tollenaar overhandigde tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis de besluiten van Nederlanderschap.

Naturalisatieceremonie
Een naturalisatieceremonie is een ceremonie voor mensen die Nederlander worden door naturalisatie of de optieprocedure. Het is een feestelijke bijeenkomst over de betekenis van de Nederlandse nationaliteit waarbij men stil staat bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Tijdens de bijeenkomst ontvangen de deelnemers het besluit van Nederlanderschap.

Vijf nieuwe Nederlanders
Tijdens een speciale naturalisatieceremonie op 15 december in het gemeentehuis overhandigde locoburgemeester Frans Tollenaar aan vijf inwoners hun nieuwe nationaliteit. Daarnaast ontvingen de inwoners nog een attentie om de ceremonie feestelijk af te sluiten. Frans Tollenaar feliciteerde de aanwezigen met hun nieuwe nationaliteit: "Nederlander word je niet zomaar, het is een jarenlang proces waarbij je moet voldoen aan allerlei voorwaarden. Vandaag is jullie doel bereikt en kunnen jullie gebruik gaan maken van nieuwe mogelijkheden zoals stemmen of reizen met een Nederlands paspoort!"