Nu op de radio: Sport Lokaal

Vitrineproject van de maand juli 2009

Foto

Het vitrine project van Stichting Podium vestigt in de maand juli 2009 de aandacht op de expositie van amateurschilder Dick Rink. Dick is geboren in 1969 en woonachtig in Sommelsdijk. Van jongs af aan is hij al gefasineerd door alles wat met tekenen en schilderen te maken heeft.

Na een aantal jaren van 'creatieve verwaarlozing' is hij in 2007 weer volledig gegrepen door het schildervirus. Met de hulp van Mirian Zimmerman van Atelier Galathea heeft hij het schilderen met de verschillende verfsoorten verder kunnen ontwikkelen. Schilderen is inmiddels een vrijetijdsbesteding geworden, waar Dick moeilijk zonder kan.

Het hoofdthema vormt het Nederlandse natuurlandschap. In zijn werk wordt Dick Rink voornamelijk geïnspireerd door het landschap van Goeree-Overflakkee. Hij werkt met pastel, acrly- en olieverf en bij voorkeur op een vrij compact formaat doek of papier. Voor het creëren van structuren wordt regelmatig gebruik gemaakt van natuurlijke elementen, zoals gras en zand. Voor meer informatie kunt u kijken op www.myfaqs.nl

Vanaf 8 juli 2009 zijn enkele werken van Dick Rink te zien in de vitrine in De Vroonlande in Dirksland. Voor info over het vitrineproject kunt u contact opnemen met Piroska de Mos van Stichting Podium (0187-482400).