Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

VKGO redt voorgevel Goede Ree van sloophamer

Vitale Kernen Goeree-Overflakkee heeft in de tweede week van januari 2014 een lans gebroken voor behoud van het historisch karakter van het eiland. Door het indienen van een motie wil de VKGO de karakteristieke voorgevel met trap van verzorgingstehuis De Goede Ree van de sloophamer redden en de bijbehorende vijver behouden. De motie kreeg voldoende steun. Alleen PvdA en GOS stemden tegen.

Op 6 september 1951 werd de eerste steen gelegd van het ruim 60 jaar oude woon-zorgcomplex. Het toen als rusthuis gebouwde pand wordt gesloopt zodra de nieuwe locatie Nieuw Rijzenburg gereed is. De verantwoordelijke ambtenaren gaan nu in gesprek met de nieuwe eigenaar van de grond om te kijken hoe het behoud van deze beeldbepalende elementen kan worden ingepast in het nieuwe ontwerp.

Verder uitte de VKGO haar ongenoegen tegen het besluit om in plaats van zes Zweedse woningen, er slechts twee te bewaren voor het nageslacht. De Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht heeft tegen het besluit van het college inmiddels bezwaar ingediend en is naar de rechter gegaan om het besluit aan te vechten.