Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

VKGO: Zuiderdieppolder meest ideale plaats voor windmolens

Foto

De raadsleden van Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (VKGO) weten het na een werkbezoek op zaterdag 12 april 2014 nu zeker: "De Zuiderdieppolder bij Stellendam is de meest ideale plaats om windmolens te plaatsen. "Die weidsheid hier en het feit dat er slechts een paar boeren wonen in dit gebied, sterkt ons nog meer in die gedachte," liet fractievoorzitter Binic Vreugde weten.

Al langer is de VKGO ervan overtuigd dat de noordrand op het eiland de meest geschikte plaats is om er windmolens te plaatsen. Vooropgesteld dat ze liever helemaal geen molens ziet verrijzen, is het uitgangspunt van de partij dat als het dan toch moet, er geen overlast zal zijn voor de inwoners.

Tijdens het werkbezoek van zaterdag 12 april ondervonden de VKGO-gemeenteraadsleden aan den lijve dat de Zuiderdieppolder hier volledig aan voldoet. Dit bleek tevens uit gesprekken met enkele bewoners aldaar. "De grond is nu niet meer van mij maar toen ik in het verleden nog wel eigenaar was heb ik al een plannetje ingediend om hier windmolens te plaatsen," aldus een plaatselijke agrariër.

Ook raadslid Willy Heintjes was aanwezig tijdens het werkbezoek zaterdag: "De gemeente en projectontwikkelaars zien in dit open gebied liever woningbouw en recreatie maar dat zou eeuwig zonde zijn. Zet er windmolens en niemand heeft er last van." Collega-raadslid Johan de Vos vult aan: "Zeker wanneer je de reacties aanhoort van de mensen die hier wonen. Ze zijn er allemaal voor mits ze op een juiste manier gecompenseerd worden en niet alleen de nadelen van de molens moeten ondervinden."