Vluchtelingen hebben Goeree-Overflakkee verlaten

logo_goeree-overflakkeeDinsdagmiddag 17 november 2015 hebben de vluchtelingen, die sinds woensdagavond 11 november 2015 verbleven in Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk, rond 15:45 uur Goeree-Overflakkee verlaten. Burgemeester Ada Grootenboer was bij het vertrek van de vluchtelingen aanwezig.

Voor een periode van een week bood de gemeente Goeree-Overflakkee crisisopvang aan in Het Prieel van recreatiecentrum De Staver. Dinsdag is de groep per bus vertrokken naar de volgende opvanglocatie, in Heinkenszand, met nog een tussenstop bij Beachclub Natural High.

"De tijdelijke opvang van vluchtelingen is zeer goed verlopen" blikt burgemeester Grootenboer terug op het verblijf van de vluchtelingen op het eiland. "De inzet van vrijwilligers en het aanbod van bedrijven en particulieren om voedingsmiddelen, warme kleding en speelgoed te geven was overweldigend. Ik heb grote waardering voor die inzet in de afgelopen week. Dit is Goeree-Overflakkee zoals ik het heb leren kennen: hardwerkend, betrokken, hulpvaardig, sociaal en gastvrij."

Iedereen die zich heeft ingezet voor de opvang van deze groep vluchtelingen ontvangt binnenkort een uitnodiging voor een bijeenkomst op woensdagavond 25 november 2015 in Het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar terug te blikken op de afgelopen week en alle vrijwilligers en hulpverleners te bedanken.