Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Voetbalclinics bij R.K.K.V. FIOS

Bij voetbalvereniging FIOS te Achthuizen werd het jaar 2011 gelijk goed gestart voor de (toekomstige) jeugdtrainers en jeugdleiders. In de maand januari 2011 stonden namelijk diverse voetbalclinics op het programma.

De jeugdtrainers/leiders hadden op maandagavond 7, 14 en 21 januari, dan ook vrijgenomen om deel te kunnen nemen aan deze voetbalclinics.

Op 7 januari was het thema: 'Diverse spelvormen met scoren'. De F en E pupillen werden uitgenodigd als demonstratiegroep om de theorie in praktijk te brengen voor de jeugdleiders/jeugdtrainers.

14 januari was het thema: 'Passen/trappen/aannemen'. Bij deze training werden de D-pupillen uitgenodigd als demonstratiegroep. De docent vanuit de voetbalschool, liet diverse middelen zien om je doel als trainer/leider te bereiken.

21 januari was het thema: '2 tegen 1, t/m 4 tegen 4 situaties'. De laatste avond werd besloten om de C-junioren en de Mb-junioren uit te nodigen als demonstratiegroep, zodat niet alleen de jeugdtrainers/leiders hun voordeel mee kunnen doen, maar ook zeker de jeugd.

De docent (Mark huis in het Veld) van de voetbalschool stond na afloop van de trainingen altijd open om de vragen en opmerkingen te beantwoorden. Ook ontvingen alle cursisten de oefenstof per email die behandeld werd.

Het jeugdbestuur van de voetbalvereniging FIOS is tevreden over het verloop van de voetbalclinics en zeer te spreken over de haast 100% score van de jeugdleden om als demonstratiegroep te fungeren. De eerste reacties die ze hebben mogen ontvangen vanuit de jeugdleiders/trainers waren zeer positief. Behalve een hoop informatie voor hun jeugdleiders/trainers werd ook besloten door het jeugdbestuur om nieuwe materialen aan te schaffen voor de training. De jeugd van FIOS is 4 trainingsdoeltjes voor pupillen en 25 voetballen rijker.

Dat de jeugd bij de voetbalvereniging centraal staat dragen de maar al te graag aan, en hopen in de toekomst vele nieuwe jeugdleden te mogen verwelkomen, zodat wij ons ook voor hun kunnen inzetten. Natuurlijk blijven ze ook zeker hun best doen voor de huidige jeugdleden en blijven grote activiteiten als de playbackavond, de superleague en het voetbalkamp ook bestaan. In 2013 bestaat de voetbalvereniging 75 jaar, het beloofd een mooie toekomst te worden voor FIOS in Achthuizen. Leden en bestuursleden kijken er met vreugde naar uit.|