Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Voorleesontbijt OBS De Regenboog

Foto

Op donderdag 20 januari 2011 hoefden de kinderen van OBS De Regenboog eens niet meteen aan het werk. In plaats van rekenen of taal, begonnen ze met voorlezen. Ook lagen er op de tafels geen schriften of boeken, maar borden, bestek en bekers, boterhammen, beschuit en allerlei beleg.

De school deed dan ook mee aan het Nationale Voorleesontbijt. In elke klas van groep 3 t/m 8 las een moeder voor. Ze hadden grappige, griezelige en spannende boeken uitgekozen. Groep 3/4 had zelfs twee voorleesmoeders, die lazen Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert voor en Gruwelijke Rijmen van Roald Dahl. Groep 5/6 kreeg Meester Jaap van jacques Vriens voorgeschoteld en groep 7/8 kreeg een hoofdstuk voorgelezen uit De vloek van zwartbaai van Reggie Naus. In alle groepen werd stil en aandachtig geluisterd.

Bij de kleuters was het hele lokaal in de stijl van het boek opgesierd. Zij kregen Trompet voor olifant van Max Velthuijs voorgelezen. Overal in het lokaal lagen en stonden muziekinstrumenten en het huis van kikker en olifant was nagemaakt.

Voor de kleuters was dit voorleesontbijt meteen de start van het project Boekenpret. De komende week krijgen alle kinderen van groep 1 en 2 het boek mee naar huis, om het voorlezen te bevorderen. Want voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier!