Nu op de radio: Weekendmix

Voorlichtingsavond brand Goedereede gaf opheldering

Foto

In verenigingsgebouw de Oostdam in Goedereede kwamen dinsdag 3 juni 2014 bewoners, eigenaren en andere betrokkenen bij Koningspleisterplaats bijeen om te praten over de brand in de nacht van 19 op 20 mei 2014. In die bewuste nacht ontstond er brand in het restaurantgedeelte dat ontdekt werd door het brandmeldsysteem. Iedereen kon het pand op tijd verlaten maar de schade is enorm, en niet alleen voor de eigenaar van het hotel.


Het zal vooral eigen verzekeringswerk zijn was de boodschap voor de personen die schade hebben geleden. De eigenaar van het hotel kan niet aansprakelijk worden gesteld. De schade die zijn hotel heeft opgelopen zal ook worden geclaimd bij de verzekeringsmaatschappij. Hoe de brand is ontstaan heeft onderzoek niet uit kunnen wijzen.

De GGD Rotterdam-Rijnmond legde tijdens de bijeenkomst uit dat de vrijgekomen asbest weinig risico met zich mee heeft gebracht. Daarvoor zou het eventuele contact van te korte duur zijn geweest volgens de GGD.

De brandweer vertelde het een en ander over de controles die er op het pand zijn geweest de afgelopen jaren. Alles was bij deze controles in orde.

Na afloop was er gelegenheid tot het stellen van vragen. Geïnteresseerden kunnen de samenvatting van de avond bekijken via het YouTube kanaal van FlakkeeNieuws.