Nu op de radio: Weekendmix

Voornemen goedkeuring bouwplannen Ouddorp en Middelharnis

De Gedeputeerde Staten van Provincie Zuid-Holland hebben het voornemen om bestemmingsplannen en bouwplannen van de gemeenten Goedereede en Middelharnis goed te keuren. Dit ondanks het feit dat deze plannen afwijken van het geldende streekplan Zuid-Holland Zuid 2000.

Concreet gaat het om het voornemen goedkeuring te verlenen voor de woningbouwlocatie Oosterpark in Ouddorp en het uitbreiden van sportvelden en het voor woondoeleinden bestemmen van het bungalowpark Nieuw Zeeland in de gemeente Middelharnis.

Eind 2006 werd een start gemaakt voor de herziening van streekplan Zuid-Holland Zuid 2000. Over deze streekplanherziening is overleg gevoerd met de gemeenten van Goeree-Overflakkee. Op verzoek van de gemeenten hebben Provinciale Staten afgezien van een streekplanherziening. Als gevolg daarvan konden een aantal toezeggingen aan de gemeenten die strijdig waren met het huidige streekplan niet worden betrokken in een partiële herziening. In het streekplan is echter een bepaling opgenomen dat bij gebleken noodzaak afgeweken kan worden van het streekplan. Hiervoor moet een bepaalde procedure worden gevolgd. Deze procedure houdt in dat de Provinciale Planologische Commissie wordt gevraagd te adviseren over het voornemen van GS. Het voornemen wordt daarnaast ook besproken in de Statencommissie Ruimte en Wonen. Bij een positief advies kunnen de bouw- en bestemmingsplannen van de gemeenten Goedereede en Middelharnis door GS worden goedgekeurd.