Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Voorzitter Vrienden van Zuidwester geridderd

Foto

Voorzitter Joop Hamelink van de Stichting Vrienden van Zuidwester is vrijdag 7 december 2012 ridder geworden in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde tijdens de receptie vanwege het tienjarig bestaan van de vriendenstichting. Deze is actief op alle locaties van zorginstelling Zuidwester, in heel zuidwest Nederland.

De bijbehorende versierselen werden Hamelink opgespeld door burgemeester Pauline Boevy-Koene van de Zuid-Hollandse gemeente Bernisse, de woonplaats van Hamelink. Hamelink kreeg zijn lintje voor alle grote en kleine projecten die hij met de stichting van de grond tilde, waardoor gehandicapten handvaten krijgen om zich te ontwikkelen tot onder andere kunstenaar, ambachtsman of -vrouw, amateur toneelspeler of simpelweg zo volwaardig mogelijk deelnemer aan de samenleving.

Het eerste kunstproject was Kunstwereld in Hernesseroord in Middelharnis, dat heel goed loopt en veel verkoopt. Kunstwereld doet ook vaak mee aan exposities en onlangs was er nog een kunstenaarsuitwisseling met schilders van een zorginstelling in Frankrijk, mede gefinancierd door de Stichting Vrienden van Zuidwester. Vanwege het jubileum was er afgelopen zaterdag 8 december feest voor de cliënten van Hernesseroord. En nogmaals op 22 december.

Foto: Joop Hamelink, zojuist ridder O.N. geworden, met burgemeester Pauline Bouvy van Bernisse en links bestuursvoorzitter Luc Kenter van zorginstelling Zuidwester.