Nu op de radio: Koffie met...

Vuurtorenwachter geeft tip autoinbreker

logopolitieOuddorp - Een 47-jarige inwoner uit Vlaardingen is zaterdagmorgen 20 maart 2010 op heterdaad aangehouden voor inbraak in een auto. Rond 10:45 uur meldde een vuurtorenwachter dat hij had gezien dat een blanke man inbrak in een geparkeerd staande auto aan de Groenedijk. De verdachte was vervolgens weggereden in een Citroen Xiantia.

Agenten namen positie in op het Ted Jansenplein waar de man even later langs kwam. Hij werd aangehouden en de auto is in beslag genomen. De bestuurder, een 47-jarige Vlaardinger, bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. In de auto van de verdachte zijn geen gestolen goederen aangetroffen.

Na onderzoek en contact met de tenaamgestelde bleek dat de kentekenplaten, alsmede de auto, waren gestolen. De eigenaar van de kentekenplaten had aangifte gedaan. In de afgelopen maanden was met deze platen meerdere keren getankt zonder te betalen en waren er diverse verkeersovertredingen begaan. Ook de eigenaar van de gestolen auto had aangifte gedaan. De politie zet het onderzoek voort. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.