Nu op de radio: Archipel bij nacht

VVV-Lichtjesfietstoer gaat helaas niet door

Op maandag 15 augustus 2011 wordt gestart met de aanleg van een rotonde op de kruising Bredeweg/Broekweg/Smalle Einde te Ouddorp. De VVV-Lichtjesfietstoer is gepland op vrijdag 19 augustus 2011.

Via omleidingsroutes zullen zowel het VVV-startpunt, 't Blaeuwe Huus alsook bijv. het centrum, de stranden, de campings en alle andere bestemmingen in Ouddorp goed aangegeven en bereikbaar zijn maar de organisatie heeft toch besloten, de VVV-Lichtjesfietstoer niet door te laten gaan.

Tijdens de VVV-Lichtjesfietstoer vertrekken in een tijdsbestek van max. 10 min. vanaf 't Blaeuwe Huus soms wel 700 tot 1.000 fietsers en vervolgens slingert deze groep, redelijk dicht op elkaar door een groot aantal straten binnen de bebouwde kom. Meefietsen is heel belangrijk maar langs een route met veel huizen en dus ook met sfeervol verlichte gevels en tuinen, is wel het meest aantrekkelijk. Mede door de wegwerkzaamheden is een doorgaande route naar bijv. "plan Zuid" niet veilig voor een grote groep fietsers bereikbaar. De route nog verder inkorten zou zorgen voor vele opstoppingen en is ook niet leuk. Daarom is besloten de VVV-Lichtjesfietstoer niet slechts voor de helft te organiseren maar hopelijk volgend jaar weer voor de volle 100% en dan weer met vele fietsers langs een optimaal verlichte en veilige fietsroute. Dit jaar zou de opbrengst van de VVV-Lichtjesfietstoer naar de Ouddorpse Reddingsbrigade gaan en uiteraard zal dit goede doel nu volgend jaar de inzet zijn.