Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Waarschuwing blauwwieren Krammer Oude-Tonge ingetrokken

Op 9 september 2010 bracht de provincie Zuid-Holland het bericht dat er een waarschuwing is afgegeven voor blauwwieren in de Krammer bij Oude-Tonge. Deze waarschuwing is weer ingetrokken. Dit betekent dat er geen gevaar meer is voor de volksgezondheid.

De provincie heeft op dit moment geen waarschuwingen of zwemverboden afgegeven voor de wateren rondom Goeree-Overflakkee. Op www.zuid-holland.nl/zwemwater is alle actuele informatie te vinden over op welke plaatsen er veilig gezwommen kan worden. Daarnaast is er op deze website informatie te vinden over zwemlocaties en blauwwieren. Voor vragen kunt u bellen naar de zwemwatertelefoon, telefoonnummer 070 - 441 7550 of mailen naar zwemwater@pzh.nl.  

Controle
Het officiële zwemseizoen voor natuurwater loopt van 1 mei tot oktober. In deze periode wordt elke twee weken de waterkwaliteit gemeten van meer dan 100 locaties in Zuid-Holland. De provincie controleert alleen officiële zwemwaterlocaties die zijn aangegeven op de kaart die te vinden is op de website. Een locatie kan op deze kaart voorzien zijn van een vlag. Daar moet u rekening houden met een waarschuwing (gele vlag), een negatief zwemadvies (oranje vlag) of een zwemverbod (rode vlag).