Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Wabo onderwerp van informatieve raadsvergadering

Het thema van de informatieve raadsvergadering van de gemeente Oostflakkee op 6 mei 2008 is de Wabo; de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Deze wet, in de volksmond ook wel de omgevingsvergunning genoemd, heeft als doel de dienstverlening aan burgers en bedrijven te vergroten en de administratieve lasten te verminderen.

Het wordt mogelijk om bij één loket tegelijkertijd meerdere vergunningen aan te vragen voor een bouwaanvraag. Ingangsdatum van deze wet is al diverse malen uitgesteld maar is nu vastgesteld op 1 januari 2009.

Medewerkers van het taakgebied Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu van de gemeente Oostflakkee zullen de raadsleden deze avond informeren over de huidige stand van zaken omtrent de invoering van de Wabo en de gevolgen die de uitvoering zal hebben. Ook zal integrale handhaving deze avond aan bod komen. Bent u ook geïnteresseerd in deze informatie over de  Wabo? Dan bent u van harte welkom aanwezig te zijn in de raadzaal in het gemeentehuis, Eisenhowerlaan 1 in Oude-Tonge. Deze avond begint om 19:30 uur.