Nu op de radio: Archipel bij nacht

Wandel- en fietstochten Dirksland

Foto

U gaat ze overal tegen komen, wandel en fietsroutes in het dorp Dirksland. Op 12 mei 2011 zijn tijdens een nabespreking van de onlangs door de dorpsraad georganiseerde en samen met de burgemeester en diverse medewerkers van de gemeente, en de woningbouwvereniging en leden van de dorpsraad gehouden schouw, de eerste exemplaren van vier verschillende wandel en fietsroutes uitgereikt.

Deze vier tochten zijn in eigen beheer ontwikkeld door de dorpsraad Dirksland, om het mooie dorp Dirksland te promoten dit vooral bij toeristen die nu nog misschien door de randweg hard aan ons dorp, wat toch zo veel te bieden heeft, voorbij rijden. Maar ook voor eilanders en zelfs geboren Dirkslanders zijn dit leuke en interessante ommetjes.

Deze tochten zijn gratis verkrijgbaar, zij starten allen op de 'Peekaaje' aan de Oost havendijk waar u al als eerste de Joodse begraafplaats tegen zult komen. Iets wat lang niet iedereen weet. En door de tekst en het kaartje met verwijzende nummers te volgen komt u in iedere route langs verschillende interessante gebouwen of situaties waarbij een uitleg wordt gegeven.

Speciale dank gaat uit naar de woningbouwvereniging die direct enthousiast was over deze uitgave en deze heeft willen financieren. Wist u bijvoorbeeld nog dat in het huidige pand van de groentezaak van Pieter Struik vroeger een postkantoor gevestigd was en nog vroeger dit een badhuis was? Wandel of fiets een route en u komt veel van en over Dirksland te zien en te weten. De routes zijn er in 4,5 km, 6,25 km, 7 km en 9,7 km.

De brochures komen te liggen bij o.a de V.V.V.'s, camping's, het gemeentehuis, de Woningbouwvereniging, 'De Snoeperij' op de Straatdijk en 'Net Niet Nieuw' op de Voorstraat. Voor inlichtingen F. Veringmeier 0187-605609, secretaris dorpsraad Dirksland.