Nu op de radio: Archipel bij nacht

Waterplan Goeree-Overflakkee goedgekeurd

Op donderdag 5 maart 2009 is het Waterplan Goeree-Overflakkee door de gemeenteraad van Middelharnis vastgesteld voor wat betreft de te nemen en uit te voeren maatregelen voor de gemeente Middelharnis.

Het Waterplan Goeree-Overflakkee is nu door alle partijen (de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en het Dagelijks bestuur van het Waterschap) goedgekeurd. De vier regiogemeenten, het waterschap Hollandse Delta en het ISGO hebben de afgelopen periode samengewerkt aan de realisatie van een eilandelijk Waterplan voor Goeree-Overflakkee.

Doel van het Waterplan is te zorgen voor voldoende ruimte voor oppervlaktewater binnen de gemeentegrenzen om wateroverlast nu en in de toekomst te voorkomen. Het tweede hoofddoel is de zorg voor een goede waterkwaliteit, zodat voor mensen, dieren en planten een aantrekkelijker leefklimaat ontstaat.

De gemeenten nemen de speerpunten uit het waterplan mee in hun jaarplanning. Voor Middelharnis is dit onder andere 'Het zoetwateraanvoerplan voor de kern Middelharnis'.