Nu op de radio: Archipel bij nacht

Weel-Bethesda Ziekenhuis partner van Oogzorgnetwerk

Foto

Op 6 juli 2011 heeft Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zich als 14e partner aangesloten bij het Oogzorgnetwerk. Een landelijk netwerk van oogzorgactiviteiten. Hiermee springt Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis direct in op de nieuwste ontwikkelingen vanuit het kabinet dat graag ziet dat ziekenhuizen zich meer moeten specialiseren.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is een basisziekenhuis dat aan specialistische vragen van patiënten kan blijven voldoen door het aangaan van partnerschappen met organisaties  zoals het Oogzorgnetwerk. Door de samenwerking tussen beide partijen blijft hoogwaardige oogzorg op Goeree-Overflakkee gewaarborgd, aldus de heer K. Sol, lid Raad van Bestuur van het Oogziekenhuis.

Rondom de partnerziekenhuizen worden contacten opgebouwd met optometristen, opticiens, huisartsen, revalidatie-instellingen voor blinden en slechtzienden, thuiszorgorganisaties en verpleeg- en verzorgingshuizen. Het verbeteren van de medische kwaliteit en organisatie door kennisuitwisseling, delen van best practices en opzetten van innovatie projecten is steeds het doel. De service-organisatie van Het Oogzorgnetwerk faciliteert de netwerkpartners door de beschikbare informatie te ontsluiten, adviezen te geven en mogelijkheden binnen de oogheelkundige zorg te signaleren.