Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Wereldwinkel zoekt vrijwilligers

Foto

Het eerste jaar van de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee op 'D'n Diek' in Middelharnis zit erop en heeft grotendeels in het teken gestaan van groei en professionalisering. Van een klein winkeltje dat twee dagen per week open was, is de organisatie gegroeid naar een volwaardige cadeauwinkel met reguliere winkeltijden.

Doordat de Wereldwinkel een samenwerkingsverband met CSG Prins Maurits is aangegaan, wordt de winkel van maandag tot en met donderdag gerund door de leerlingen van het Praktijkonderwijs. Op vrijdag en zaterdag zijn de vrijwilligers weer aan zet. Op deze manier wordt niet alleen aan producenten in derde wereldlanden mogelijkheden geboden om een goed bestaan op te bouwen, maar krijgt ook onze eigen jeugd een kans op een leerzame en nuttige invulling van hun schooltijd.

Ondanks het enthousiasme van alle vrijwilligers, is het niet altijd eenvoudig om voor elke dienst iemand in te roosteren. Daarom is de Wereldwinkel op zoek naar mensen die het team willen versterken. Verkoopervaring is niet vereist, wel wordt verwacht dat verkoopmedewerkers zich verdiepen in het fairtrade concept en in de achtergrond van de producten die in de winkel worden verkocht. Heeft u zin om één à twee keer per maand een dagdeel in de winkel te staan als verkoopmedewerker? Neem dan via de winkel (0187-470871) contact op met de vrijwilligers-coördinator, Nelleke de Wit.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koopt u een cadeau in één van deze winkels, dan draagt u daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 in Middelharnis is geopend op maandag van 10:00-12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur en vrijdagavond van 17:00-21:00 uur.