Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Werkbezoek staatssecretaris Mansveld

Foto

Staatssecretaris Wilma Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu bracht op woensdag 18 september 2013 een werkbezoek aan de gemeente Goeree-Overflakkee. Jongerenvertegenwoordigers van de Nationale Jeugdraad begeleidden haar tijdens dit bezoek. Het bezoek stond in het teken van duurzaamheid en duurzame initiatieven op Goeree-Overflakkee.

Wethouder ontvangt staatssecretaris
Wethouder Arend-Jan van der Vlugt van innovatie, landbouw en visserij en gebiedsmarketing en directeur Monique Sweep van Deltawind ontvingen de staatssecretaris op recreatiepark De Klepperstee in Ouddorp. De wethouder vertelde daar over de getijdencentrale en het waterstoftankstation Greenpoint Holland-Zeeland. Monique Sweep gaf een toelichting op Deltawind en Zonnepark Ouddorp aan Zee. Vervolgens bezocht de staatssecretaris het energieneutrale bedrijfsgebouw Casa Ratsma en het tot leukst uitgeroepen energieneutrale woonhuis van Nederland.

Presentatie
Eerder op de dag, gaf Lennard Seriese van de gemeente tijdens de busrit naar het eiland een presentatie over de gemeentelijke ambities en de duurzame projecten. De gemeente werkt samen met ondernemers en collega-overheden onder andere aan: de ambitie van een energieneutraal eiland in 2020, het Integraal Ruimtelijk Programma, de doelen en resultaten op het gebied van wind- en zonenergie, het pilotproject Energieke Regio en duurzaam toerisme bijvoorbeeld het Ecohotel ‘Punt West'.