Nu op de radio: Archipel bij nacht

Werkbezoek tweede kamer aan de Grevelingen

De commissie voor Verkeer en Waterstaat van de Tweede Kamer bracht op maandag 23 maart 2009 een werkbezoek aan de Grevelingen, als onderdeel van een programma over de hele Zuidwestelijke Delta. De commissie deed dit ter voorbereiding op de behandeling in de Kamer van het rapport van de Tweede Nationale Deltacommissie (Commissie-Veerman) en het Nationaal Waterplan.

Over de Grevelingen kreeg de commissie informatie tijdens een programmaonderdeel in Jachthaven Bruinisse. Zij werd daar ontvangen door het Dagelijks Bestuur van het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen.

De commissie werd onder meer bijgepraat over de verkenning van Rijkswaterstaat om in beperkte mate getij terug te brengen in de Grevelingen en over het programma om van de Brouwersdam een nog sterkere toeristische trekpleister te maken en de waterrecreatie verder te ontwikkelen. Aan de orde kwamen de projecten voor duurzame jachthavens, de mogelijkheid van een getijdencentrale in de Brouwersdam en van een sluis in de Brouwersdam voor de recreatievaart naar de Noordzee. 

De delegatie uit de Tweede kamer bestond uit dhr. R. Jager (CDA) voorzitter, dhr. A. Koppejan (CDA), dhr. J. Boelhouwer (PvdA), mw. H. Neppérus (VVD), dhr. E. Cramer (CU) en dhr. P. Jansen (SP).