Nu op de radio: De late avond

Werkzaamheden Koningin Julianaweg van start

Op 3 september 2012 zijn de werkzaamheden aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis gestart. Zodra de rioleringswerkzaamheden zijn afgerond, ondergaat deze weg tussen de Langeweg en de Doetinchemsestraat een metamorfose. Door de nieuwe inrichting wordt het een gebied waar het prettig verblijven is en alle verkeersdeelnemers gelijk zijn. Vanwege de werkzaamheden moeten weggebruikers tot mei 2013 rekening houden met gewijzigde routes en beperkte bereikbaarheid rond de Koningin Julianaweg.

Het gebied rond de Koningin Julianaweg is aan een opknapbeurt toe. De bestrating en het riool moeten nodig vervangen worden. In samenwerking met vertegenwoordigers van de scholen, bewoners en bedrijven is een nieuwe inrichting geschetst. De Koningin Julianaweg krijgt de sfeer van een plein en wordt ingericht volgens het shared space principe. De maximum snelheid wordt teruggebracht naar 30 kilometer per uur. Voordat gestart kan worden met de herinrichting, wordt eerst het bestaande riool vervangen. Ook wordt er een extra regenwaterriool aangelegd.

Shared space
Shared space betekent zoals de naam al aangeeft 'gedeelde ruimte'. Er is hierbij geen strakke scheiding tussen autoverkeer en langzaam verkeer (fietsers en voetgangers) door stoepen, aparte rijbanen en een woud aan verkeersborden. Door een logische inrichting en door elkaar de ruimte te geven, weten gebruikers wat er van hen verwacht wordt. Binnen de provincie Zuid-Holland is het één van de eerste gebieden dat volgens dit principe wordt ingericht.

Gevolgen voor verkeer
De Koningin Julianaweg is met ingang van 3 september 2012 tot en met mei 2013 vanaf de rotonde met de Langeweg tot en met de kruising met de Hobbemastraat / Doetinchemsestraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Gestart wordt met rioleringswerkzaamheden rond de kruising met de Hobbemastraat / Doetinchemsestraat. Deze kruising is drie weken lang afgesloten voor al het verkeer. Alleen voetgangers kunnen oversteken aan één zijde van de kruising. De wegdelen waar niet wordt gewerkt, blijven zo veel mogelijk bereikbaar voor bestemmingsverkeer richting de bedrijven, scholen, woningen en het gemeentehuis. De omleidingsroutes staan met borden in het gebied aangegeven.

Andere busroutes
Doordat de Koningin Julianaweg gedeeltelijk afgesloten is, rijden de bussen een aangepaste route. De haltes aan de Koningin Julianaweg komen te vervallen. Hiervoor in de plaatst stopt de bus bij de tijdelijke bushaltes 'Gemeentehuis', die verderop aan de Koningin Julianaweg geplaatst worden. Deze haltes zijn geplaatst naast de rotonde bij de Langeweg, ter hoogte van verpleeghuis De Goede Ree in Sommelsdijk.

Actuele informatie over de werkzaamheden, de bereikbaarheid en de busroutes is te vinden op www.middelharnis.nl/werkzaamheden.