Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Werkzaamheden N215 afgerond

De onderhoudswerkzaamheden aan de N215 tussen Middelharnis en Oude-Tonge zijn klaar. De provincie Zuid-Holland heeft het traject de afgelopen maanden weer in een perfecte staat gebracht. De hoofdrijbaan en de parallelweg zijn Duurzaam Veilig ingericht en hebben een nieuw wegdek waardoor het verkeer veiliger en prettiger rijdt.

Omdat de N215 aan onderhoud toe was, startte de provincie eind juni 2008 met werkzaamheden die de weg veiliger en comfortabeler maken. De weg is gedeeltelijk voorzien van een nieuwe fundering en de hoofdrijbaan en de parallelweg hebben een nieuwe asfaltlaag gekregen. De weg is bovendien Duurzaam Veilig ingericht. Zo is er bijvoorbeeld dubbele belijning aangebracht, zodat verkeer niet meer mag inhalen. Dubbele belijning zorgt er daarnaast voor dat de weg optisch smaller lijkt, waardoor weggebruikers minder hard gaan rijden. De parallelweg is aan beide zijden verbreed met een strook grof asfalt. Dit is een vorm van asfalt die meer draagkracht levert dan de originele grond wanneer bijvoorbeeld landbouwvoertuigen elkaar passeren. Ten slotte zijn de tijdelijke bushaltes ter hoogte van de kruising met de Molendijk in Nieuwe-Tonge definitief gemaakt.

De omleidingen en snelheidsbeperkingen zijn zaterdag 23 augustus 2008 opgeheven. De hoofdrijbaan en de parallelweg zijn weer open voor alle verkeer. In de laatste week van augustus 2008 vinden er nog afrondende werkzaamheden plaats aan de weg. Weggebruikers zullen hier geen overlast van ondervinden.

De provincie timmert aan de weg
Een veilige en snelle weg. Daarvoor werkt de provincie Zuid-Holland aan het wegennet. Dit gebeurt met oog voor de omgeving, dus met zo weinig mogelijk overlast. Veel aanpassingen komen voort uit het landelijke project Duurzaam Veilig dat als doel heeft om verkeersveiligheid in Nederland te verhogen.