Nu op de radio: Archipel bij nacht

Wethouder heropent watersportterrein in Middelharnis

logo_goeree-overflakkeeWethouder Arend-Jan van der Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee opende op 19 juni 2013 het vernieuwde terrein van watersportvereniging 't Hoad in Middelharnis. Diverse watersporters maakte de heropening mee. Het terrein is ook bekend onder de naam Jollenterrein. Jollenterrein is afgeleid van een jol, een klein roei- of zeilbootje.

Opknapbeurt
De gemeente Goeree-Overflakkee en watersportvereniging 't Hoad voerden samen de opknapbeurt uit. Het terrein ziet er nu overzichtelijker en netter uit. Daarnaast sluit een nieuw hekwerk het terrein af. De opslag voor boten is naar het westelijk deel van het terrein verplaatst.

Parkeerruimte
Tijdens het vaarseizoen staat het parkeerterrein op de kade meestal vol. De verplaatsing van de bootopslag zorgt voor meer parkeergelegenheid voor voertuigen met een boottrailer.

Watersportvereniging 't Hoad
De watersportvereniging is met name bedoeld de jeugd van het eiland. "Sport is een verbindende factor onder jongeren. Met dergelijke initiatieven faciliteren we de jeugd van Goeree-Overflakkee. Het is mooi om te constateren dat het bestuur van de vereniging zich op deze wijze inzet voor de jeugd", aldus wethouder Van der Vlugt.

Achtergrondinformatie
Voor meer achtergrondinformatie kunt u contact opnemen met Diederik Duijser, beleidsadviseur bij de gemeente Goeree-Overflakkee, via e-mail: d.duijser@goeree-overflakkee.nl of via telefoonnummer 14 0187.