Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Wielrenners openen deel rondje Goeree-Overflakkee

Foto

Samen met wielrenners van Toerfietsclub Goeree-Overflakkee openden Asje van Dijk, gedeputeerde Verkeer en Vervoer en Hans Kalle, Heemraad waterschap Hollandse Delta op dinsdag 18 november 2008 het fietspad tussen Ooltgensplaat en Den Bommel op Goeree-Overflakkee.

Het fietspad is een onderdeel van het fietsplan 2008 van de provincie Zuid-Holland en is één van de 90 fietspaden die de provincie de eerste vier jaar gaat realiseren. Om zoveel fietspaden te kunnen aanleggen werkt de provincie nauw samen met twee waterschappen.

Ondertekening
Om deze nauwe samenwerking te bezegelen werden op de dag van de opening van het fietspad bij Ooltgensplaat in Fort Prins Frederik twee overeenkomsten ondertekend. De overeenkomst tussen de provincie Zuid-Holland en het Waterschap Hollandse Delta markeert de intentie tot samenwerking om vóór 2016 maar liefst 26 nieuwe fietspaden te realiseren, waarvan 16 vóór 2012. Met het Waterschap Rivierenland ondertekende de provincie een samenwerkingsovereenkomst voor het gebied Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. In dit gebied zullen 13 fietspaden worden aangelegd, waarvan 8 fietspaden in 2012 voor een groot deel klaar zijn.

Fietspad
Tussen Den Bommel en Ooltgensplaat heeft wegbeheerder Waterschap Hollandse Delta een vrijliggend fietspad gerealiseerd over de primaire waterkering ‘Dijk van Adriaan en Rietveld'. Dit fietspad is de ontbrekende schakel tussen het netwerk van Den Bommel en Ooltgensplaat. Het fietspad is 4 kilometer lang en ligt prachtig langs het natuurgebied Hellegatsplaten. Via een zogenoemde schapentunnel passeert het fietspad de N59 en loopt het door een bosrijk gebied naar de Oudelandseweg bij Den Bommel. Het fietspad is niet alleen een aanvulling op recreatiemogelijkheden in dat gebied, maar ook een goed verkeersveilig alternatief.