Nu op de radio: Weekendmix

Wim de Vries is Vrijwilliger van het jaar 2010

De gemeente Goedereede organiseerde op vrijdag 19 maart en zaterdag 20 maart 2010 verschillende activiteiten. Deze activiteiten stonden in het kader van de landelijke actie NL Doet (voorheen bekend als Make A Difference Day). Op deze dagen werden de vrijwilligers die het hele jaar belangeloos in touw zijn in de gemeente, in het zonnetje gezet.

Wim de Vries van de Molenstichting Goeree-Overflakkee is gekozen tot 'Vrijwilliger van het jaar 2010' van de gemeente Goedereede.

De burgemeester, de wethouders, raadsleden en medewerkers van de gemeente voerden diverse vrijwilligersklussen uit. Bij Scouting Goedereede in Stellendam is de coniferenhaag bijgewerkt. Ook is er snoeiwerk verricht en is de entree opgeschoond. Bij Scouting Jan Joosten en bij de Martinuskapel in Ouddorp zijn bomen gesnoeid. Samen met buurtvereniging 't Hôôd werden bloemen gebracht bij inwoners van 75 jaar en ouder in Goedereede Havenhoofd. Tijdens de open dag van de Vliedberg zijn er bloemen uitgereikt aan de vrijwilligers en is er koffie geschonken.

Op zaterdag 20 maart 2010 gaf Kunststichting Goedereede een workshop schilderen in zalencentrum Dorpstienden. Olga Commandeur is bekend van het tv-programma 'Nederland in Beweging' en ambassadrice van '30 minuten bewegen 50+'. Zij gaf een workshop sportief bewegen. 's Avonds trakteerde de gemeente ongeveer 100 vrijwilligers op een diner. De avond eindigde met de bekendmaking van de 'Vrijwilliger van het jaar 2010' van de gemeente Goedereede. Uit de vijf genomineerden kozen de aanwezigen molenaar Wim de Vries. Hij verdiende met zijn titel een waardebon van Port Zélande. De Molenstichting ontving een cheque ter waarde van 500,00 euro van de Rabobank Goeree-Overflakkee. De gemeente verdubbelde dit bedrag tot 1.000,00 euro.

De andere vier genomineerden waren: Laura Diderik van de Scouting Goedereede, Maja Noordzij van voetbalvereniging WFB, Marie Westdijk van de oranjevereniging Ouddorp en Alie van der Wende-Klijn van de Christelijke Vrouwenvereniging Goeree. Zij ontvingen een mooie bos bloemen van wethouder Feller.
Wethouder Feller vond de dagen een enorm succes. "Een geweldige manier om de waardering voor de onmisbare vrijwilligers in onze meer dan mooie gemeente kenbaar te maken. Dit doen we volgend jaar weer!" aldus een enthousiaste wethouder.