Nu op de radio: Sport Lokaal

Windturbines staan stil op 5 november

Dinsdag 5 november 2013 worden de twee monteurs begraven die op 29 oktober door een noodlottig ongeval zijn omgekomen in een turbine op Windpark Piet de Wit. De eigenaren van Windpark Piet de Wit, Promill B.V. en Coöperatie Deltawind U.A., hebben besloten om de windturbines op het park stil te zetten. Ook de turbines van Windpark Battenoert zullen worden stilgezet.

Begrafenis
De monteurs waren in dienst van Bettink Service Team, het vaste onderhoudsbedrijf voor het windpark. De lichamen zijn donderdag overgegeven aan de families. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden in hun beider woonplaats. Aan alle pers en media is het dringende verzoek gedaan om de privacy van de families te respecteren en niet aanwezig te zijn bij de rouwdiensten en begrafenissen. Voor eenieder die zijn medeleven wil tonen is er op de website van de firma Bettink www.bettink.nl een condoleanceregister geopend.

Oorzaak
Op dit moment is de Inspectie SZW bezig met een onderzoek bij het windpark in Ooltgensplaat. Het onderzoek is diepgaand en heeft betrekking op alle mogelijke aspecten die het ongeval kunnen hebben veroorzaakt. Het zal dan ook nog geruime tijd duren voordat er een inspectierapport uit voort zal komen en er meer duidelijkheid zal zijn.

Windbranche leeft mee
Iedereen die werkzaam is in de windbranche, is diep geschokt en verdrietig door het gebeuren. De reacties van medeleven en steun richting alle betrokkenen waren hartverwarmend. Vanuit diverse bedrijven in de branche is er het initiatief genomen om op de dag van de begrafenis op ieder windpark minimaal één windturbines voor een paar minuten stil te zetten als teken van medeleven en respect. Dit zal gebeuren om 12 uur in de middag. Zo zal ook op de parken van Eneco op Goeree-Overflakkee deze intentie zichtbaar zijn.