Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Winnaars voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Foto

Denise van der Put van basisschool A. Schweitzer uit Stad a/h Haringvliet en Zoë van Peperstraten van basisschool Het Startblok uit Oude-Tonge zijn de winnaars van de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, die Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta donderdag 11 februari 2010 in Middelharnis organiseerde.

Denise van de Put en Zoë van Peperstraten waren de beste van de elf voorleeskampioenen uit groepen zeven en acht, die een fragment uit hun favoriete kinderboek voorlazen aan de jury. De jury bestond uit  Jeanine Hoff (docent Nederlands Prins Maurits), Yvon van der Wal (Bruna Middelharnis) en Wim Mastenbroek  (docent Nederlands RGO). Denise van de Put en Zoe van Peperstraten gaan door naar één van de kwartfinales in maart. 

De overige kandidaten waren: Floortje van Dongen van basisschool Prins Maurits uit Dirksland, Neline Keizer van basisschool De Wegwijzer uit Middelharnis, Robert Reijnen van basisschool De Achtsprong uit Achthuizen, Yasmine van den Boogert van basisschool De Bron uit Oude-Tonge, Madelon van Adrichem van basisschool De Inktvis uit Dirksland, Niek de Vreeze van de Daltonschool in Middelharnis, Mariska van Wageningen van basisschool Groen van Prinsterer uit Middelharnis, Rubin Mesu van de Bosscheschool uit Middelharnis en Fee Zeelenberg van basisschool De Westhoek uit Ouddorp. 

De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de provinciale finale van Zuid-Holland, die plaatsvindt op woensdag 14 april 2010 in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam. De winnaar van de provinciale finale gaat door naar de landelijke finale: woensdag 19 mei 2010 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht. 
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van de Vereniging Openbare Bibliotheken, Stichting Lezen en het CPNB.