Nu op de radio: Archipel bij nacht

Wisselingen in monumentencommissie gemeente Middelharnis

Foto

Op woensdagochtend 16 maart 2011 namen de heren Van de Ketterij en Van den Berg officieel afscheid van de monumentencommissie. De heren Van den Boogert en Eijkelenboom zijn op 1 maart jongstleden benoemd.

De monumentencommissie is in 1989 opgericht, de heer Van de Ketterij is vanaf het moment van oprichting lid geweest van de commissie. En is daarbij onder andere betrokken geweest bij diverse inventarisatieprojecten op het gebied van cultuur en cultuurhistorie. De heer Van den Berg is 5 jaar actief geweest in de commissie.

Adviesfunctie
De commissie heeft tot taak het college op verzoek of uit eigen beweging te adviseren over de toepassing van de Monumentenwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de Erfgoedverordening Gemeente Middelharnis en over aangelegenheden die van belang zijn voor de behartiging van de monumentenzorg. De rol van de monumentencommissie wordt steeds belangrijker nu het rijk meer adviesbevoegdheden neergelegd heeft bij  gemeentelijke monumentencommissies.
 
Leden van de commissie
De commissie bestaat momenteel uit 5 leden: de heren Brans (Middelburg), Jongejan (Middelharnis), Oomes (Dongen), Van den Boogert(Middelharnis) en Eijkelenboom (Oud-Beijerland). Ambtelijke ondersteuning wordt verleend door de heer Van Rees. In de commissie zijn de volgende vakdisciplines vertegenwoordigd bouw- en cultuurhistorie, stedenbouw, (landschaps) architectuur, restauratietechniek, geschiedenis, archeologie.