Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Zeer succesvolle Dag van de Mantelzorg

Foto

Op zaterdag 22 november 2008 was het de Dag van de Mantelzorg. Mantelzorgers op Goeree-Overflakkee werden deze dag in het zonnetje gezet. De mantelzorgers zetten zich vaak het gehele jaar in voor de hulpbehoevende medemens. Nu was het tijd om de mensen die altijd voor anderen zorgen eens te verwennen. 120 mantelzorgers waren aanwezig in de Sjem te Middelharnis. Zij waren uitgenodigd door de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en het Steunpunt Mantelzorg Goeree-Overflakkee.

De heer Wim Drooger van de WMO adviesraad opende de dag. Vervolgens sprak wethouder Wesdorp van Middelharnis zijn waardering uit voor de inzet van de mantelzorgers. De rest van de dag werden de mantelzorgers met een high tea en verwenactiviteiten op het gebied van persoonlijke ontspanning en creativiteit flink verwend. Zeventien lokale ondernemers zette zich deze middag in om de mantelzorgers te verwennen. Deze ondernemers droegen geheel belangeloos hun steentje bij aan de verwendag voor de mantelzorgers. De belangstelling was groot, waardoor de ondernemers hun handen vol hadden om de mantelzorgers te verwennen. De reacties van de mantelzorgers waren erg positief. Zij waarderen het enorm dat er aandacht aan hen wordt geschonken. Verder was er bij de verschillende stands informatie te verkrijgen over Careyn Goeree-Overflakkee, de Alzheimer Stichting, Mezzo, RST zorg, MEE Zuid-Holland Zuid en over aangepaste vakantiemogelijkheden.

Bij het Steunpunt Mantelzorg Goeree-Overflakkee (een samenwerkingsverband tussen MEE Zuid-Holland Zuid en Careyn Goeree-Overflakkee) kunnen mantelzorgers terecht voor ondersteuning. Er zijn diverse vormen van mantelzorgondersteuning mogelijk, variërend van individuele begeleiding, ondersteuning bij hun werk, informatie, bemiddeling en voorlichting, lotgenotencontact, deskundigheidsbevordering en gesprekken, cursussen en aanbod van respijtzorg. Het binnenloopspreekuur is op woensdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur en vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur in De Dillenburg, Juliana van Stolberglaan 19 in Middelharnis. Telefonisch is het Steunpunt bereikbaar via nummer 0900-2020672 (lokaal tarief) of 0187-488080.