Nu op de radio: De late avond

Zilveren gemeentepenning voor Pater Gerrit

Op zondag 12 juli 2009 vierde Pater Gerrit van der Arend zijn 50-jarig priesterschap. Ter ere hiervan en voor het vele werk dat hij de afgelopen vijftig jaar heeft verricht voor zijn medemens en voor de kerk, heeft het gemeentebestuur van Oostflakkee besloten om Gerrit van der Arend te onderscheiden met de gemeentepenning in zilver.

Vijftig jaar geleden werd Gerrit van der Arend tot priester gewijd in een voorstadje van Londen genaamd Mill Hill. Als jonge priester is hij in 1959 uitgezonden naar het pas onafhankelijke Belgisch Congo. Daar heeft hij naast mooie en positieve momenten ook spannende tijden beleefd. In 1989 keerde hij voorgoed terug naar Nederland. Hij assisteerde toen onder meer in diverse parochies en hielp parochies op weg naar de totstandkoming van samenwerkingsverbanden. In 1994 kwam Van der Arend naar Goeree-Overflakkee. Eerst werd hij geïnstalleerd als pastoor in Middelharnis, maar in 1995 werd ook de parochie in Oude-Tonge hem toevertrouwd. Eén van de doelen van Pater Gerrit was door samenwerking een levendige Katholieke Kerk op Goeree-Overflakkee te behouden.

In 2002 ging Pater Van der Arend met emeritaat. Hij bleef op het eiland wonen en is nog steeds actief. De parochies kunnen ook nu nog op hem rekenen en mensen kunnen een beroep op hem doen bij een uitvaart.

Nu vijftig jaar na zijn wijding tot priester is Pater Gerrit van der Arend geëerd om zijn inzet en betrokkenheid. Naast de viering van zijn 50-jarig priesterjubileum kreeg hij een zilveren gemeentepenning uitgereikt door wethouder Gert-Jan van der Valk. "Namens het college van Oostflakkee dank ik u hartelijk voor uw inzet voor de Katholieke Kerk en uw medemens in nood. Nog vele jaren in gezondheid maar bovenal wensen wij u daarbij Gods onmisbare Zegen toe".