Nu op de radio: Koffie met...

Zorgboerderij Geusjes Stee officieel gestart

Foto

Zorgboerderij Geusjes Stee aan het Korteweegje 52 te Nieuwe-Tonge is zaterdag 26 februari 2011 officieel van start gegaan met dagopvang voor kinderen met een verstandelijke beperking. De kinderen Junior (7) en Matthew (9), die al sinds november 2010 op de dagopvang zitten, hebben de vrolijke en kleurrijke ruimte geopend door symbolisch een lint door te knippen.

Zorgboerderij Geusjes Stee heeft voor de dagopvang een een gezellige zithoek waar spelletjes gespeeld kunnen worden. Daarnaast beschikt de boerderij over diverse grote en kleine dieren die dagelijkse verzorging nodig hebben. Bij mooi weer helpen de kinderen op het land en rond de boerderij.

De dagopvang van Zorgboerderij Geusje's Stee is één keer in de veertien dagen op zaterdag open en binnenkort ook op de woensdagmiddag. De opvang wordt begeleid door twee gediplomeerde begeleiders waaronder Anseline Tijl. Beiden hebben vele jaren ervaring in de opvang van mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast helpen de kinderen van Anseline ook regelmatig mee.
 
Voor oudere kinderen en jongeren vanaf ongeveer 17 jaar, die begeleid wonen of nog thuis wonen, bieden zij ook één zaterdagavond in de maand een Soos; een avond vol ontspanning en gezelligheid van 19:30 tot 22:00 uur.

De dagopvang heeft nog plek voor enkele kinderen met een persoonsgebonden budget (pgb) en bij veel belangstelling is uitbreiding naar een andere dag in overleg mogelijk. Daarnaast kunnen kinderen met ZIN ook aangemeld worden. (Zij doen dit in samenwerking met zuidwester). 

Zorgboerderij Geusje's Stee zoekt vrijwilligers die zich eens in de zoveel tijd willen inzetten. Ervaring is niet noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.zorgboerderijgeusjesstee.nl of bel met Anseline Tijl op 06-47482144. Mailen kan naar info@zorgboerderijgeusjesstee.nl