Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Zorgboerderij jubileert met nieuwe kas

Foto

Zorgboerderij De Bonte Koe aan de Oud Kraayerdijk 14b in Sommelsdijk viert op woensdag 2 juni 2010 haar 5-jarig jubileum met de opening van een nieuwe kas. Om 13:30 uur is de feestelijke opening, gevolgd door een feestmiddag met allerlei activiteiten.

"Via-via hoorden wij van de wens van De Bonte Koe om een eigen kas te hebben", vertelt Leun Tanis. "Ik ben betrokken bij het verenigingsleven hier en wij kiezen ieder jaar een bestemming voor het extra geld dat we krijgen als we weer meer oud papier ophalen. Een echt goede kas met alles erop en er aan is echt duur. Het bedrag van het oud papier is aangevuld met veel geld en heel veel materialen, zodat er nu zeer complete kas staat. Dankzij de medewerking van veel bedrijven in de omgeving is het gelukt. Ik durf de namen van die bedrijven niet te noemen, omdat het er zoveel zijn en ik er dan ongetwijfeld een paar vergeet. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel bereidheid ik tegen kwam om geld en goederen beschikbaar te stellen. Wij belonen dat straks met een sponsorbord bij de kas. De cliënten van de Gemiva-SVG Groep kunnen straks planten kweken in een professionele kas, compleet met beregeningsinstallatie."

Feestmiddag
Locatiehoofd Rianne Terlouw van De Bonte Koe is beduusd van de acties onder leiding van Tanis. "De gehandicaptenzorg ligt onder druk door de bezuinigingen in de AWBZ. Wij dachten dat een nieuwe kas niet meer haalbaar is. Het tegendeel blijkt. De opening op 2 juni benutten we om te laten zien wat we allemaal nog meer doen. Er zijn kraampjes met producten van onze andere locaties, zoals van onze activiteitencentra D'n Duijt en de nevenlocaties Impasto, Paperas en Entrez. Ook Ophelia, een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel in Sommelsdijk is present met eigen producten. Voor hand- en spandiensten tijdens de opening komen er leerlingen van het Albedacollege, die onder andee kinderen begeleiden die meedoen aan de spelletjes die er zijn.

Gemiva-SVG Groep
De zorgboerderij en de andere genoemde locaties zijn onderdeel van de Gemiva-SVG Groep, die in Zuid Holland meer dan 4000 mensen met een verstandelijke handicap, een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Dat gebeurt bij de cliënten thuis, in de eigen kinderdagcentra, activiteitencentra en woonlocaties. Op Goerree-Overflakkee bouwt de stichting de komende jaren een aantal nieuwe woonlocaties voor mensen met een handicap.