Zorghuys Flakkee op zoek naar donateurs

Foto

Zorghuys Flakkee wil door middel van christelijke kleinschalige zorg een zelfstandige woonplaats bieden aan ouderen op Goeree-Overflakkee. De mensen achter de stichting hebben jarenlange ervaring in de zorg en weten wat er nodig is om ondersteuning te bieden aan hulpbehoevende ouderen.

Zorghuys Flakkee kan haar deuren echter alleen openen wanneer er vóór 25 november 2015 minimaal 50.000 euro is opgehaald. Het project loopt nu enkele weken en de teller staat al bijna op 5.000 euro. Wordt het benodigde bedrag in november niet opgehaald, dan worden de gedane donaties weer teruggestort op de rekeningen van de donateurs. Met het opgehaalde geld wil Zorghuys Flakkee het beoogde pand verven, behangen, stofferen en meubileren. De buitenplaats wil men omdopen tot een sfeervolle Engelse tuin met rozen, hortensia's, lavendel en natuurlijk comfortabele zitmogelijkheden.

De locatie bestaat uit elf appartementen met elk een eigen douche, keuken en toilet, zodat de bewoners de nodige privacy hebben. Ook zijn er twee ontmoetingsruimtes - een woonkeuken en een huiskamer - waar gezamenlijk gegeten en gedronken kan worden. Zorghuys wenst de sfeer van vroeger terug te brengen, zodat bewoners zich met een vertrouwd en veilig gevoel kunnen vestigen. Het precieze adres van de locatie wordt om zakelijke redenen pas later bekendgemaakt. Wel is bekend dat het pand in Dirksland is gevestigd.

Behartigt u de belangen van dit goede doel voor ouderen op Goeree-Overflakkee? Ga dan naar de website en doe uw donatie. Beschikt u over Facebook, bezoek dan ook de pagina van Zorghuis Flakkee en like of deel het aldaar geplaatste bericht. Bij elke 'like' doneert De Amersfoortse namelijk 5 euro en bij elk gedeeld bericht 10 euro. Verricht u zelf een donatie van 10 euro of meer, dan volgt een uitnodiging van Zorghuys Flakkee om de uiteindelijke opening bij te wonen of aan te schuiven bij een high tea.