Oldenburg erkend ongediertebestrijder op Goeree-Overflakkee

Foto behorende bij Oldenburg erkend ongediertebestrijder op Goeree-Overflakkee

Midden op Flakkee, in Melissant, heeft Frans Oldenburg zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in het bestrijden van ongedierte, geopend. En dat is handig, want vanuit Melissant kan je in redelijk korte tijd het hele eiland bereiken. Zowel Ouddorp als Ooltgensplaats zijn in zo'n 20 minuten bereikbaar.

Frans heeft in Wageningen de studie ongediertebestrijding gevolgd (en met succes afgerond). Door deze studie kent hij het gedrag van veel vaak voorkomende soorten ongedierte. En ook kent hij de methodieken en middelen om dit ongedierte effectief te bestrijden. Na de nodige voorbereidingen is hij nu klaar om bedrijfsmatig, professioneel, ongedierte te bestrijden.

Frans: "Door afronding van mijn studie (EVM/KAD) mag ik mij erkend (door het ministerie van VROM) en gecertificeerd ongediertebestrijder noemen. Tegenwoordig spreekt men overigens van plaagdieren. Met dit bewijs van deskundigheid op zak heb ik de kennis en ben ik bevoegd tot het gebruik en inzet van biociden bij particulieren, professionele ondernemingen, overheden en instellingen. Biociden zijn bestrijdingsmiddelen, insecticiden en hebben als voordeel dat ze ongedierte bestrijden, maar als nadeel dat ze een gevaar kunnen opleveren voor mens en milieu".

Na zijn opleiding houdt Frans Oldenburg regelmatig contact met de verschillende overheden (plaatselijk, provinciaal en landelijk) en met de diverse betrokken ministeries. Hierdoor houdt hij de uitgebreide kennis van wet- en regelgeving actueel. En dat moet ook want de ontwikkelingen gaan snel. Regelmatig komen  er nieuwe middelen bij of worden bestaande middelen verbeterd, en de wet en regelgeving wordt ook regelmatig aangepast. Elk jaar doet Frans een proeve van bekwaamheid. Hierdoor blijft hij op de hoogte blijft van de actuele ontwikkelingen over plaagdier bestrijding. Hij kent de regels en veiligheidsvoorschriften en de mogelijkheden en risico's van de bestrijdingsmethoden en de te gebruiken middelen.

"Dat men tegenwoordig van plaagdieren spreekt is niet voor niets. Je kunt er behoorlijk last van hebben. Bij professionele ondernemingen, overheden en instellingen zal ik nadat de situatie goed in kaart is gebracht een plan van aanpak opstellen en uitvoeren. Daarna maak ik een preventieplan om herhaling in de toekomst zo veel mogelijk te voorkomen. De rapportage die ik hiervan maak sluit prima aan bij bijvoorbeeld HACCP. Maar ook particulieren kunnen mij bellen. Er zal maar een wespennest in je woonomgeving zitten, of je zal bij terugkomst na vakantie een huis vol (katten)vlooien hebben. Of Je gazonnetje zal maar geteisterd worden door mollen. Bel gerust, ik kom zo spoedig mogelijk. Mijn telefoonnummer is 06-26420633, e-mail franslmz@hetnet.nl of kijk op mijn website: www.fransoldenburg.nl"

Meer zakelijknieuws van Goeree-Overflakkee:

Center Parcs Port Zélande opent opnieuw haar deuren

Center Parcs Port Zélande opent op vrijdag 29 mei 2020 opnieuw haar deuren. Gasten kunnen vanaf dan weer volop geni...

Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Sommelsdijk

De Albert Heijn aan de Dorpsweg 40 in Sommelsdijk is weer open. De winkel is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste ...

Geef ambachtelijke zeep aan een goed doel

Wina Heeringa is met haar bedrijf Dyllis een ambachtelijk zeepmaker van vaste blokken zeep. Ze wil graag mensen en instant...

GO-Linked te gast bij VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee

Een flink aantal zzp’ers en andere ondernemers waren in februari 2020 weer present tijdens de 29e Open Coffee van GO...

Camping De Lage Werf wint 3 jaar op rij een Gouden Zoover Award

Op 16 januari 2019 zijn de prijswinnaars van de Zoover Awards bekend gemaakt. Gedurende het hele jaar 2019 zijn er voor Ca...