Nu op de radio: Archipel in de ochtend

2 Wear viert 20-jarig bestaan

Foto

Al 20 jaar uiten Monica en Christien, die elkaar al vanaf hun elfde jaar kennen, hun passie voor mooie kleding, sieraden, tassen en sjaals. Een vriendschap voor het leven, die terug is te zien in het duurzame concept waar ze met hun winkel voor staan.

Bij binnenkomst van de winkel aan de Hofdijksweg 12 B in Ouddorp heerst een warme en ontspannen sfeer, die tevens door de kleurrijke kleding en accessoires direct een vakantiegevoel oproept. Deze sfeer weten Monica en Christien te scheppen doordat ze elkaar bij de aankleding van 2 Wear feilloos aanvullen. “We zitten vrijwel altijd op één lijn.”

Het runnen van 2 Wear voelt voor beiden daarom niet als werken. “We zijn er trots op dat we het al zo lang met zijn tweeën op deze manier doen. We kunnen heerlijk met elkaar sparren over wat we gaan inkopen en vullen waar nodig elkaar aan. Het idee van waaruit we onze winkel neerzetten is dan ook niet voor niets ´life is too short to wear boring clothes´.”

Vruchten
En dat uitgangspunt werpt nu al 20 jaar zijn vruchten af. Destijds startten beide vriendinnen met de verkoop van tweedehands kinder-, dames- en herenkleding in de schuur achter het huis van Christien. Na vijf jaar verhuisden Monica en Christien naar het centrum van Ouddorp. De focus kwam daarna uitsluitend op second hand dameskleding te liggen. Toen besloten beiden dat het eveneens tijd was voor een deel nieuwe kleding, sjaals, accessoires passend voor iedere vrouw.

De specialisatie ging uit naar exclusieve sjaals, waar veel vraag naar was. De sjaals zijn van honderd procent wol, waar klanten tot ver in de omgeving van Ouddorp speciaal voor naar 2 Wear komen. Om onderscheid te maken, weken de dames uit naar andere merken waarop uitsluitend 2 Wear het patent heeft.

Verfijning
Uniek zijn bijvoorbeeld ook de sieraden van A Beautiful Story, door vrouwenhanden in Nepal gemaakt. Met de koop van een sieraad van dit merk zijn de arbeidsuren van de vrouwen die het maken, geborgd. En zo is de edelsteen op dit sieraad verguld en in een mooi doosje opgeborgen mét een kaartje erbij waar de edelsteen voor staat. Kwalitatieve, leren en suède tassen zijn er van Teatro.

Het aanbod tweedehands kleding is in de loop van de jaren selectiever geworden en bestaat enkel nog uit mooie merkkleding. Belangrijke verandering de laatste jaren is daarnaast het aanbod nieuwe kleding. Het onderscheid tussen deze twee is -behalve op kleur- overzichtelijk gerangschikt op witte hangers (nieuwe kleding) en zwarte hangers (second hand). De nieuwe kleding is niet standaard en laat zich het best omschrijven als hip en luxe door de verfijnde stoffen die zijn gebruikt. Deze bestaan dan ook uit natuurlijke materialen zoals viscose, katoen of wol.

Zo is er een breed aanbod jurken die een ontspannen vrije tijds gevoel oproepen. En ook voor strand- en tuinfeesten zijn er heerlijk zachte, vrolijke en comfortabel passende jurken verkrijgbaar. Bijvoorbeeld van het merk Bindi, die de jurken in kleinschalige ateliers vervaardigt die uitsluitend door vrouwen duurzaam worden gerund. De kledingcollectie bestaat naast Bindi uit de merken Valery Vain, Tarifa Sol en Isla Ibiza Bonita. Wie voor een passend kledingstuk kleuradvies wenst, kan daarvoor in de winkel terecht.

Actie
Monica en Christien laten klanten graag meedelen in het succes dat zij met 2 Wear hebben weten neer te zetten. Daarom houden zij een speciale actie ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum, waar iedereen in maart en april aan mee kan doen. Per week verloten ze een cadeaubon van 50 euro via Facebook en 50 euro via Instagram. Wie kans wil maken op zo´n bon dient op Facebook en Instagram de weekactie te liken en delen én twee vrienden te taggen. Bovendien is er een éxtra winkans voor wie in stories deelt.