Center Parcs Port Zélande ontvangt Green Key Goud-certificaat

Foto behorende bij Center Parcs Port Zélande ontvangt Green Key Goud-certificaat

Center Parcs Port Zélande heeft begin oktober 2019 het Green Key Goud-certificaat gekregen. Met deze certificering toont Center Parcs aan dat zij er in dit vakantiepark alles aan doet om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Hierbij gaat zij een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist.

De uitreiking van het keurmerk is een belangrijke mijlpaal voor Center Parcs dat al sinds haar oprichting een sterke focus heeft op mens en milieu. Dit park is een van de acht Nederlandse Center Parcs parken die deze certificering gisteren heeft gekregen.

General Manager van het park, Stefan Dubbeling, ontving zijn certificaat uit handen van Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. Op Port Zélande wordt naast de vaste verplichtingen van Green Key ook voldaan aan tenminste 43 optionele normen. De vaste en optionele normen zorgen samen voor de gouden certificering. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook vallen hieronder de energie- en waterbesparende maatregelen die Center Parcs heeft getroffen in de Aqua Mundo, haar activiteiten om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te ondersteunen, haar samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en de Missing Chapter Foundation en de organisatie van de Kids Climate Conference in samenwerking met WNF Nederland. Zo liggen op het dak van de receptie zonnepanelen en beschikt het park over meerdere insectenhotels en vogelkasten. Een ander voorbeeld is de samenwerking met Staatsbosbeheer die het park heeft. Met deze samenwerking creëert het park onder andere bewustwording bij de gasten over hoe belangrijk de natuur is.

General Manager Stefan Dubbeling ziet het certificaat als erkenning voor de tijd en aandacht die het park al jaren schenkt aan groen, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid: "Green Key is een waardering naar het park en haar medewerkers toe. Het betrokken zijn bij de natuur is een aspect dat nooit stopt, na het behalen van de Green Key zullen wij ons dan ook blijven inzetten, want het kan altijd nog beter."

Het Green Key-programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De certificering van Center Parcs laat zien dat zij voldoet aan alle normen die Stichting KMVK heeft gesteld.

Meer zakelijknieuws van Goeree-Overflakkee:

Even bijkomen Bij Riet in Oude-Tonge

Oude-Tonge is een rustpunt rijker. Aan de Oudelandsedijk 8 tussen Oude en Nieuwe-Tonge kun je even heerlijk bijkomen van j...

Center Parcs Port Zélande opent opnieuw haar deuren

Center Parcs Port Zélande opent op vrijdag 29 mei 2020 opnieuw haar deuren. Gasten kunnen vanaf dan weer volop geni...

Meer vers en zelfscan bij Albert Heijn Sommelsdijk

De Albert Heijn aan de Dorpsweg 40 in Sommelsdijk is weer open. De winkel is ingrijpend verbouwd en heeft nu het nieuwste ...

Geef ambachtelijke zeep aan een goed doel

Wina Heeringa is met haar bedrijf Dyllis een ambachtelijk zeepmaker van vaste blokken zeep. Ze wil graag mensen en instant...

GO-Linked te gast bij VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee

Een flink aantal zzp’ers en andere ondernemers waren in februari 2020 weer present tijdens de 29e Open Coffee van GO...