Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Coop Ooltgensplaat heropent als PLUS

Foto

Op woensdag 16 november 2022 opende de voormalig Coop-supermarkt aan het Weespad 33 met een nieuwe naam op de gevel: PLUS Van den Houten Ooltgensplaat. Met méér assortiment, scherpe prijzen en een geheel nieuw kassapark met zelfscanmogelijkheden.

Ook op Goeree-Overflakkee maakt Coop-oranje plaats voor het groen van PLUS. Wie al langer in de buurt van het Weespad woont, kan zich de vorige verbouwing nog wel herinneren. In 2019 veranderde niet alleen de formulenaam - van EMTÉ naar Coop - maar was er ook een ondernemerswissel.

Lennart van den Houten, ondernemer PLUS Ooltgensplaat: "Dat was voor veel medewerkers en klanten even wennen. Nu - sneller dan verwacht - is onze winkel alweer helemaal opgefrist. De overgang is nu minder ingrijpend. Ik blijf, samen met mijn team."

Ambachtelijk en vers
Eerlijke producten voor een eerlijke prijs krijgen een hoofdrol bij PLUS Van den Houten Ooltgensplaat. De winkel is gevuld met veel vers: het assortiment groenten, fruit, verse kruiden en brood is nog groter dan voorheen. Ook voor verantwoorde vis, verantwoord kwaliteitsvlees, biologische zuivel en Fairtrade-huismerkproducten is de klant bij PLUS Ooltgensplaat aan het juiste adres.

Daarnaast zet PLUS Ooltgensplaat in op service en gemak. Lennart: "We hadden nog geen mogelijkheden om zelf boodschappen te scannen en af te rekenen. Dat hebben we nu wel. Zowel zelfscankassa’s als handscanners. Ook online boodschappen doen blijft mogelijk bij ons, sinds kort bezorgen we thuis met een volledig elektrische bus. Gemakkelijk én groen."

Fusie tussen Coop en PLUS
Sinds begin 2022 zijn Coop en PLUS gefuseerd. Een gevolg van de fusie is dat alle Coop supermarkten gefaseerd worden omgebouwd naar PLUS winkels. In drie jaar tijd veranderen ruim 300 winkels van kleur: Coop oranje wordt PLUS groen. In 2022 is het de beurt aan de eerste 70 winkels, waaronder PLUS Ooltgensplaat.