Er komt glasvezel in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat

Foto

Goed nieuws voor de inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Er komt glasvezel. Er is voldoende animo in deze dorpen waardoor is besloten om over te gaan tot aanleg. Met deze aankondiging wil DELTA Fiber Netwerk, de inwoners zekerheid geven in deze toch al onzekere tijden. Naar verwachting start de aanleg na de zomervakantie. Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden.

Wethouder Tea Both: “Ik ben heel blij dat ook Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat glasvezel krijgen”. We zijn weer een stap dichterbij de digitale ontsluiting. Met interesse volg ik de vraagbundeling die nu van start gaat in Dirksland, Herkingen en Melissant.

Piet Grootenboer, Directeur DELTA Fiber Netwerk en oud-Flakkeeënaar:
“We zijn blij dat we de inwoners kunnen feliciteren met de komst van glasvezel. We hebben vertrouwen in het huidige aantal aanmeldingen en wat er nog gaat komen nu mensen weten dat we gaan starten met de aanleg. Mensen ervaren nu hoe belangrijk stabiel en snel internet is. Omdat we in verband met de coronamaatregelen niet iedereen konden bereiken, hebben we besloten dat inwoners zich alsnog een korte periode gratis kunnen aanmelden. Dit kan o.a. via het Glasvezel Informatiepunt in Oude-Tonge, de lokale verkopers en verenigingen. Tot 12 mei hoeven aanmelders geen aansluitkosten te betalen en profiteren zij van een scherp aanbod”.

Aanmelden zonder aansluitkosten kan nog tot 12 mei
Inwoners krijgen tot 12 mei 2021 nog de tijd om zich alsnog aan te melden voor glasvezel bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit voor 12 mei, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van € 650,- te betalen en profiteren zij van een scherp aanbod.

Zichtbaar op straat
Na de zomervakantie start de aannemer in deze dorpen met het schouwen van woningen van inwoners die zich al hebben aangemeld. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich al aangemeld hebben, langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Nu door naar Dirksland, Herkingen en Melissant
De Blauwe Dino kondigt voor Dirksland, Herkingen en Melissant een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. DELTA Fiber Netwerk gaat verder op Goeree-Overflakkee met het uitrollen van glasvezel. In Dirksland, Herkingen en Melissant start nu de vraagbundelingscampagne.