Even bijkomen Bij Riet in Oude-Tonge

Foto

Oude-Tonge is een rustpunt rijker. Aan de Oudelandsedijk 8 tussen Oude en Nieuwe-Tonge kun je even heerlijk bijkomen van je wandel- of fietstocht. Waar dan? Gewoon Bij Riet! Hier kun je niet alleen genieten van de mooie plek maar ook een kleine versnapering nuttigen.

Het idee om een rustpunt aan huis te creëren, speelde bij initiatiefneemster Riet van Burg al langer door haar hoofd. Toch kwam het er telkens niet van. “Zelf zijn we ook echte fietsfanaten. Zo fietsten we regelmatig in Twente en de Achterhoek. Vooral in de Achterhoek zagen wij tijdens onze tochten diverse rustpunten. Hier zie je dat veel minder, dus een idee was geboren!”

“Mijn man zag het eerst niet zitten, zo’n plekje aan huis. Ook tijd om zoiets op te zetten, ontbrak eraan. De Coronacrisis gaf ons eigenlijk tijd en ruimte om dit te organiseren. Sinds mei 2020 is rustpunt ‘Bij Riet’ een feit. In deze periode zag je al veel mensen in de buitenlucht en per fiets het eiland ontdekken. Ons rustpunt vormde daar een mooie aanvulling op. Wij zitten precies aan een fietsroute bij knooppunt 82. De eerste reacties waren positief. Van zowel mensen die hier op vakantie zijn als van bewoners uit de omgeving. Iedereen reageert enthousiast op het rustpunt.”

‘Bij Riet’ kunt u alle dagen terecht voor een kop thee, koffie of een lekker sapje van Van Kempen uit Ouddorp. Ook bakt Riet zelf koeken die ze voor erbij aanbiedt. Daarnaast verkoopt ze zelfgemaakte jam en producten uit eigen tuin. In de toekomst hoopt ze ook plantjes te verkopen. Het rustpunt werkt op basis van zelfbediening en het is mogelijk om contactloos te betalen via een speciale QR-code.

Kom eens langs ‘Bij Riet’ of volg Riet op Facebook.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina