Gemeenteraad bezoekt Goemaat in Goedereede

Foto

Op donderdag 17 september 2020 bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan Goemaat in Goedereede.

Na een aantal maanden was het voor de raadsleden weer mogelijk om op werkbezoek te gaan. Een eerder in maart gepland bezoek aan Goemaat ging door de coronaperikelen helaas niet door. Aanleiding voor het uitnodigen van de gemeenteraad was de uitbreiding van de bedrijfsruimte aan het begin van dit jaar. Ruimte om afstand te houden was er in elk geval voldoende voor de volksvertegenwoordigers, in de ruime fabriekshallen van Goemaat in de vestiging in Goedereede.

Rondleiding
Na een kort welkom door Jan en Martijn Goemaat werden de raadsleden door hen en de overige managementleden in kleine groepen door het bedrijfspand geleid. Daarbij kreeg men uitleg van enthousiaste medewerkers, die op diverse plaatsen in de hallen de machines demonstreerden voor het maken van de kunststof kozijnen en het bewerken van glas. Ondanks de recente aanschaf van meerdere nieuwe machines is er ook nog steeds handwerk nodig. Ook die stapjes in het productieproces werden toegelicht. Dat men in een hecht team samenwerkt bij Goemaat, werd al snel duidelijk. Martijn Goemaat benadrukte in zijn toelichting op het bedrijf hoe belangrijk de samenwerking in het team is. De productie is een gezamenlijk proces waarbij iedereen even belangrijk is.

Raadsactiviteiten
Begin dit jaar brachten de raadsleden een bezoek aan de raad van Breda en spraken leden van de gemeenteraad in Ons Huis in Herkingen met inwoners. Dit werkbezoek bij Goemaat was de derde raadsactiviteit. De volgende activiteit is gepland op vrijdagmiddag 25 september 2020, wanneer de raadsleden de kern Dirksland bezoeken.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina