Glasvezel in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat

Foto

DELTA Fiber Netwerk wil alle dorpen op Goeree-Overflakkee een glasvezelaanbod doen. In de eerste fase start een glasvezelcampagne in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat. Als genoeg mensen ja zeggen tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en voor 7 april 2021 een abonnement afsluiten bij een van de telecomaanbieders, komt er ook glasvezel in deze dorpen. Voor de bouwvakantie start de campagne voor de tweede fase: Dirksland, Herkingen en Melissant. Na de bouwvak zijn in de derde fase Goedereede, Ouddorp en Stellendam aan de beurt met daaropvolgend Middelharnis en Sommelsdijk in de vierde fase.

De grote blauwe dino was eind december 2020 niet te missen aan de Stationsweg 18G in Oude-Tonge. Deze dino kondigt voor Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel. Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Inwoners in Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Melden inwoners van Nieuwe-Tonge, Oude-Tonge en Ooltgensplaat zich vóór 7 april 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Glasvezel Informatiepunt
Op 20 januari 2021 wordt een Glasvezel Informatiepunt geopend aan de Dabbestraat 11 in Oude-Tonge. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.

Tijdens de feestelijke opening op zaterdag 23 januari ligt er voor de jeugdige bezoekers een klein presentje klaar.