Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Hoppenbrouwers opent praktijkschool bij vestiging Goedereede

Foto

Wethouder Berend Jan Bruggeman (sociaal domein, sport, cultuur en leefbaarheid gemeente Goeree-Overflakkee) opende vrijdag 16 september 2022 een praktijkschool bij de vestiging van technisch dienstverlener Hoppenbrouwers in Goedereede. Hier kunnen jongeren en zij-instromers leren en werken combineren voor een baan in de techniek.

Dit is de vijftiende praktijkschool van Hoppenbrouwers in Nederland. De komende jaren wil het bedrijf groeien naar 40 vestigingen verspreid over het land en naar 5000 medewerkers. Om dat te kunnen bereiken, is goed personeel onontbeerlijk.

In september 2021 nam Hoppenbrouwers werktuigbouwkundig technisch dienstverlener Van Wijk Installaties & Constructies uit Goedereede over om klanten op de Zuid-Hollandse eilanden te kunnen bedienen. Inmiddels is het een zelfstandig opererende vestiging die nauw samenwerkt met de andere Hoppenbrouwers-vestigingen in de buurt (o.a. Middelharnis). Met ruim 45 medewerkers (exclusief stagiaires en bijbanen) focust het bedrijf zich op werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden, duurzame energieoplossingen binnen de luxe villabouw, nieuwbouw en renovatieprojecten. Bovendien is de vestiging in Goedereede gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van cv’s, warmtepompinstallaties, zonne-energie systemen, rioleringen en sanitair.

Investeren in toekomst van techniek
Hoppenbrouwers streeft ernaar om in al haar vestigingen in Nederland een praktijkschool te openen. De technisch dienstverlener gelooft in eigen kweek en doorstroom van onderaf, zodat mensen vanaf een zo jong mogelijke leeftijd met het bedrijf kunnen meegroeien. Om meer jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de techniek wordt veel geïnvesteerd in het contact met scholen, snuffelstages en de eigen vakkundige praktijkscholen. Vestigingsleider Martin van Wijk geeft aan: "Met de opening van een eigen praktijkschool in Goedereede kunnen we iedereen met interesse in onder meer werktuigbouwkunde, zelf opleiden. Ze doen praktijkervaring op, krijgen intensieve begeleiding, draaien mee als volwaardig medewerker en hebben kans op een vast contract." Freddy van Peer, regiodirecteur bij Hoppenbrouwers voegt toe: "Op deze manier zorgen ervaren technici voor kennisoverdracht aan jonge bbl’ers en zorgen we voor doorstroom in de technische sector. Bovendien voorkomen we op deze manier dat kennis en ontwikkeling stagneert. En vanzelfsprekend zijn zij-instromers en andere vak-techneuten natuurlijk ook meer dan welkom in ons bedrijf."

Regiofunctie
Bij aanvang van het huidige schooljaar zijn in de praktijkschool in Goedereede al een aantal nieuwe BBL-leerlingen en zij-instromers werktuigbouwkunde gestart en is er nog plek voor een aantal enthousiaste BBL-leerlingen. Ook biedt Hoppenbrouwers stageplaatsen aan op zowel MBO- als HBO-niveau. En mochten studenten een bijbaan zoeken als werkstudent, dan zijn ze van harte uitgenodigd om kennis te maken. Wethouder Berend Jan Bruggeman zei bij de opening: "De opening van deze praktijkschool geeft aan wat voor innovatief bedrijf Hoppenbrouwers is, een bedrijf dat meedenkt over wat er gebeurt in de samenleving en waar behoefte aan is. Ik hoop dat er heel veel nieuwe techneuten hier in deze praktijkschool de opleidingen gaan volgen. Ook draagt deze ontwikkeling bij aan de technische arbeidsmarkt in de regio." Freddy van Peer van Hoppenbrouwers sluit af: "We willen de beste opleidingspartner zijn voor scholen en behoren tot de top 3 van beste werkgevers en beste technisch dienstverleners in de regio."

Over Hoppenbrouwers Techniek
Hoppenbrouwers Techniek is de technische dienstverlener die van A tot Z ontzorgt. Het bedrijf begon iets meer dan 100 jaar geleden als éénmanszaak in Udenhout. Nu ontwerpt, installeert en onderhoudt Hoppenbrouwers vanuit 20 vestigingen in Nederland elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties voor bedrijfsleven, industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. De ruim 1750 medewerkers staan op één binnen het bedrijf; tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. Met plezier helpen zij de ambitie van Hoppenbrouwers waar te maken: de beste en meest duurzame technisch dienstverlener van Nederland worden.