Steun voor de recreatieve sector op de Zuid-Hollandse eilanden

Foto

Veel aanbieders in de toeristische en recreatieve sector op zowel Voorne-Putten als Goeree-Overflakkee zijn onvindbaar en hebben niet de mogelijkheid tot het online boeken van hun diensten of het vastleggen van tijdsloten. Hoogste tijd om deze sector te helpen vinden Ferry den Hoed en Sanne Elenbaas uit Rockanje, zij bieden met hun site DeltaFun.nl een gratis reserveringssysteem met tijdsloten aan.

Ferry den Hoed en Sanne Elenbaas leerden elkaar kennen in maart 2020 in Comité Rockanje 800 jaar. In het kader van het feestjaar voor het jubileum voor Rockanje werden er vele samenwerkingen gezocht met lokale ondernemers. Ferry: "In de zomervakantie heeft het Comité Rockanje 800 jaar Reisgids Rockanje gerealiseerd voor alle jeugd in Westvoorne; 20 locaties in Rockanje, bij zowel ondernemers als verenigingen waar de jeugd een stempel kon verdienen met als uiteindelijke doel een speciale medaille winnen." Sanne: "De resultaten waren zeer positief. De eerste ondernemers vroegen op dat moment of we hier niet meer mee konden doen, toen is eigenlijk het zaadje geplant."

De gevolgen van de pandemie voor de recreatieve sector zijn enorm groot. Musea, attracties, verenigingen, maar ook kleinere ondernemers die geen activiteiten kunnen organiseren worden hierdoor hard geraakt. Indien er versoepelingen van de corona-maatregelen komen zal dit leiden tot het registreren van bezoekers, met een maximaal aantal bezoekers per tijdstip of ruimte.

Ferry: "We zien nu aanbieders die de administratieve rompslomp zo lastig vinden, die overwegen om helemaal dicht te blijven. Maar ook aanbieders die vragen om via het contactformulier op de website een berichtje te sturen. Dit zorgt voor extra werk voor de medewerkers en onduidelijkheid voor bezoekers."

Sanne: "Wij willen deze sector helpen. We willen naar een stuk ontzorging voor de aanbieder en ze zichtbaar maken, gecombineerd met een stuk gemak voor de bezoekers. Uiteindelijk hopen we dat er ook bijzondere samenwerkingen gaan ontstaan. Maar ook een digitaal visitekaartje voor de Zuid-Hollandse eilanden. Ben je van plan een weekendje naar onze regio te komen en wil je je maximaal voorbereiden wat je dat weekend kan doen dan start je op DeltaFun. Woon je hier en heb je zin om met vrienden of familie iets te ondernemen dan ben je ook bij ons aan het goede adres. We zien nu ook veel initiatieven ontstaan om voor jongeren wat te organiseren, zoals het initiatief van Els Priester en Daan van Orselen in Westvoorne. Ook voor dit soort initiatieven bieden wij DeltaFun graag aan!"

Hoe werkt het?
Ferry: "Doordat DeltaFun.nl met een systeem werkt met agenda, kunnen aanbieders zelf hun openingstijden bijhouden. Dus ook voor kleine ondernemers die bijvoorbeeld een massage- of schoonheidssalon hebben en een uurtje over hebben, kunnen dit open zetten via DeltaFun.nl. Organiseer jij een pottenbakcursus of een eenmalige activiteit dan kan ook dat via DeltaFun.nl. Zo kunnen ze aanbieders op de actualiteiten inspringen en zelfs nog nieuwe klanten trekken! Door de overheid is Click&Collect voor de retail ingevoerd, men is gewend om online te bestellen. Het systeem voor de tijdsloten bieden wij gratis aan, indien er betalingen geïnd moeten worden zullen we hier een kleine vergoeding voor vragen."

Meer informatie is op te vragen via info@deltafun.nl of telefonisch bij Ferry 06-51360151 of Sanne 06-42270101.