Inbraakpoging tijdens Boef in de wijk

Foto behorende bij Inbraakpoging tijdens Boef in de wijk
Foto behorende bij Inbraakpoging tijdens Boef in de wijk
Foto behorende bij Inbraakpoging tijdens Boef in de wijk

De politie is dinsdagavond 11 maart 2014 door tientallen burgers geassisteerd bij het inrekenen van verschillende nepboeven in Oude-Tonge, Middelharnis en Oude-Tonge. De inbrekers werden afgevoerd met politiebusjes. De boeven waren geen echte criminelen maar politieagenten vermomd als inbreker voor het project 'boef in de wijk'. In Melissant was wel een echte inbraakpoging.

Boef in de wijk
Omstreeks 19:00 uur verzamelden in Middelharnis diverse bewoners zich bij het gemeentehuis aan de Koningin Julianweg voor het interactieve spel 'Boef in de wijk'. Via Twitter kreeg men tips waar de boef zich bevond en hoe de boef eruit zag. De eerste boef was al snel gevonden. Zonder tips want toeval of niet rond 19:00 uur had Twitter ongeveer een kwartier storing. De 2e en 3e boef waren minder snel gevonden. Voor het vinden van deze nep criminelen waren de tips die de wijkagent gaf zeer nuttig.

Echte inbraakpoging
Omstreeks 20:30 uur waren de prijsuitreikingen in de drie dorpskernen. De prijzen waren nog maar net in ontvangst genomen of er kwam daadwerkelijk een melding binnen betreffende verdachte personen. In Melissant had een omstander twee personen op het dak van basisschool De Regenboog zien lopen. De politie ging direct met diverse teams ter plaatse maar eenmaal aangekomen waren de verdachten reeds gevlucht. Wel was de politie de tipgever zeer dankbaar dat hij niet twijfelde maar direct de politie belde toen hij een verdachte situatie zag.

DeltaFiber