Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Kinderen verrassen ouderen met creatieve tekeningen

Foto

Op 19 juni 2024 brachten kinderen van verschillende BSO-locaties van Stichting KidzEiland kleurrijke tekeningen met persoonlijke boodschappen naar zorginstelling Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk.


De kunstwerken, liefdevol gemaakt door de kinderen, werden met veel enthousiasme ontvangen door de bewoners van de zorginstelling. Dit initiatief is onderdeel van de bredere inspanningen om de verbinding tussen jong en oud in de gemeenschap te versterken.

Zorginstellingen zoals Nieuw Rijsenburgh organiseren regelmatig activiteiten voor hun bewoners, en het bezoek van groepen kinderen is altijd een hoogtepunt. De interactie tussen de kinderen en de bewoners zorgt voor veel vreugde aan beide kanten. De bewoners genieten zichtbaar van het contact en de vrolijke energie die de kinderen met zich meebrengen.

De aanwezigheid van de jonge kunstenaars bracht een frisse wind in het dagelijkse leven van de ouderen. Tegelijkertijd leren de kinderen waardevolle levenslessen door de verhalen en ervaringen van de oudere generatie.