Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

100ste actie KNRM Ouddorp

logoknrmOp vrijdag 5 oktober 2012 voer de reddingboot Griend uit voor de 100ste actie dit jaar van KNRM station Ouddorp. Een windsurfer, die tussen Den Osse en de Veermansplaat op de Grevelingen in de problemen was geraakt, werd na een aantal zoekslagen gevonden. De man hing ter hoogte van de Veermansplaat aan een staak. Later vertelde hij circa drie kwartier in deze benarde positie op hulp te hebben gewacht.

De surfer, een Duitser, bleek een gebroken mastvoet te hebben, waardoor hij niet terug naar de kant kon komen. De bemanning heeft de surfer en het materiaal aan boord genomen en de man in veiligheid gebracht.

Meteen na deze actie kreeg de bemanning van de Griend het bericht van het Kustwachtcentrum dat een surfer in de buurt van Den Osse door de harde wind op de strekdam dreigde te stranden. De Griend was snel ter plaatse, waar de bemanning bij een vooroever nabij Den Osse een windsurfer op zijn plank aantrof. Ook deze man, een Duitser, had een gebroken mastvoet. Doordat de man door de harde wind niet terug naar de oever kon komen, heeft hij zijn zeil laten gaan. De surfer is door de Griend meegenomen en afgezet in de buurt van zijn vakantiewoning.

TIP van de KNRM: neem als surfer altijd een stukje touw mee, daarmee kunnen problemen, zoals bijvoorbeeld een gebroken mastvoet, gemakkelijk gerepareerd worden.