Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst uitbreiding Surfcentrum

Foto

Op dinsdag 22 mei 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam een anterieure overeenkomst. Het Zeil- en Surfcentrum gaat het huidige centrum op de Kabbelaarsbank uitbreiden. Vanaf 28 mei ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam ontwikkelt een plan voor de uitbreiding van het huidige centrum aan de Kabbelaarsbank. De bedoeling is om verblijfsaccommodaties, sanitaire voorzieningen, watersportvoorzieningen, opslag, kleedruimten, leslokalen, kantoorruimte en een race-office te realiseren.

De gehele ontwikkeling is meegenomen in een nieuw bestemmingsplan. Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 28 mei 2012 gedurende zes weken ter inzage. In deze periode hebben belanghebbenden de mogelijkheid een zienswijze in te dienen. Naar verwachting zal de gemeenteraad na de zomervakantie het bestemmingsplan vaststellen.

"Ik ben ervan overtuigd dat het plan bijdraagt aan een grotere aantrekkelijkheid van de Brouwersdam. Het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam wil nog in 2012 starten met de bouw van de uitbreiding. Vanaf 28 mei ligt het ontwerpbestemmingsplan eerst nog ter inzage", aldus wethouder Frans Tollenaar, portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling.

Wethouder Bert Tuk, die toerisme in zijn portefeuille heeft, voegt hier nog aan toe; "Dit is een geweldige uitbreiding van de mogelijkheden voor actieve vrijetijdsbesteding. In de toekomst zal er mogelijk ook een waterskibaan worden gerealiseerd; leuk om naar te kijken en nog leuker om er gebruik van te maken! Door de realisatie van de race-office zullen er meer professionele zeil- en windsurfwedstrijden gehouden kunnen worden. Tenslotte wil ik mijn complimenten uitspreken voor het doorzettingsvermogen van de ondernemers!"

Meer informatie over het bouwproject is binnenkort te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.

Op de foto ziet u van links naar rechts: Burgemeester G.J. van de Velde-deWilde, de heer U. Jendrusch (Brouwersdam), mevrouw P. van der Linde (Brouwersdam), wethouder E. Tuk en wethouder F.J. Tollenaar.