Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Collecte voor de Roparun brengt 12.852 euro op

De opbrengst van de collecte t.b.v. de Roparun, die in de eerste week van maart 2012 op Goeree-Overflakkee gelopen werd, is bekend. In totaal is een bedrag van € 12.852,- opgehaald voor de zorg aan mensen met kanker.

Judith van Groningen en Wilma Bolleman organiseerden dit jaar de collecte namens de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners. Ze zijn uitermate tevreden over het resultaat. Dit jaar werd er in alle dorpen meer opgehaald dan vorig jaar en bovendien was er ook toestemming om te collecteren in Oude-Tonge. Ook waren er minder mensen op vakantie dan in voorgaande jaren, toen de collecte traditiegetrouw in de week voor Pasen gelopen werd. Dit alles leverde een bedrag op dat bijna € 4000,- hoger is dan vorig jaar.

Het bedrag is tot stand gekomen dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers. In het bijzonder waren dat Janneke en Arnold Melissant, Jan Mackloet, Jannie Kroon, Betsie Kieviet, Jannie Braber, Marco van Leeuwen en Jan Weijman. En zelfs de brandweer van Stad aan het Haringvliet was van de partij. Allemaal hebben ze zich extra ingezet om de collecte te laten slagen. Namens de teams en alle vrijwilligers, iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie resultaat, hartelijk bedankt.

In april en mei 2012 volgen nog meer acties van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners, zoals de mini Roparuns op basisscholen en de Roparunnacht in de nacht van 18/19 mei. Een nieuw sportief evenement op en rond de atletiekbaan van AV Flakkee. U kunt zich als team nog steeds inschrijven. Ga naar www.roparunflakkee.nl/roparunnacht voor meer informatie.

Opbrengsten collecte per dorp/gemeente:

Middelharnis/ Sommelsdijk: € 4493,99
Nieuwe-Tonge: € 708,16
Stad a/h Haringvliet: € 499,86

Oude-Tonge: € 1662,32

Goedereede/ Havenhoofd: € 757,78
Ouddorp: € 1137,-
Stellendam: € 866,76

Dirksland: € 1468,45
Melissant: € 833,54
Herkingen: € 424,58