Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Dodenherdenking en overdracht oorlogsmonument tegelijk

In de gemeente Goedereede vinden op 4 mei 2009 de dodenherdenking en de overdracht van het oorlogsmonument plaats. Voorheen vond de overdracht van het oorlogsmonument elk jaar plaats op de woensdag vóór Koninginnedag. De dodenherdenking vond één keer in de vijf jaar plaats.

Vanaf 2009 zullen deze herdenkingen jaarlijks tegelijk op 4 mei plaatsvinden. Iedereen is op 4 mei 2009 welkom bij de dodenherdenking en de overdracht van het oorlogsmonument. De herdenking en de overdracht vinden plaats bij het monument aan de hoek van de Dorpsweg/Hazersweg in Ouddorp. Vanaf 19:15 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij Zalencentrum Dorpstienden. Vanaf Zalencentrum Dorpstienden wordt er een stille tocht gelopen naar het monument.

Elk jaar dragen leerlingen van groep 8 van de basisscholen OBS de Westhoek en School met de Bijbel Koningin Beatrix uit Ouddorp het oorlogsmonument over aan leerlingen van groep 7. De scholen besteden aandacht aan de herdenking in de klas, en de gemeente geeft de kinderen een cadeau dat met de herdenking te maken heeft. De gemeente wil de jeugd betrokken houden, zodat de slachtoffers van toen en nu niet vergeten worden. Vanaf dit jaar vindt de overdracht van het oorlogsmonument op dezelfde dag plaats als de dodenherdenking.

Vanaf 19:15 uur is iedereen welkom bij Zalencentrum Dorpstienden om mee te lopen met de stille tocht naar het monument. Om 19:45 uur houdt de burgemeester een toespraak. Na de toespraak worden er kransen gelegd. Om 20:00 uur worden er twee minuten stilte gehouden. Muziekvereniging Concordia en enkele leden van de brandweer en het Marine Beveiligingskorps verlenen hun medewerking.

Voor meer informatie over de herdenking en de overdracht op 4 mei 2009 kunt u terecht bij de heer Lokker van de gemeente Goedereede. U kunt hem bereiken via telefoon (0187-491500) of per e-mail (lokker@goedereede.nl).